Различни стилистика на мебели за баня

Баните в ретро стил често са завършени с лъскави плочки. Например, черно и бяло, синьо, светло кафяво. На такъв фон бял водопровод и мебели в благородни естествени цветове ще изглеждат страхотно.

 

Мебели за баня: характеристики и видове

Нека да обсъдим най-популярните видове мебели. Обикновено именно от този списък дизайнерите избират декора за банята.

Стенни шкафове

Окачените шкафове са миниатюрни продукти за рационално организиране на складовата площ. Тези модели са по-малки от традиционните шкафове, така че са подходящи за компактни бани.

Английски

Строгите мебели за баня в английски стил в естествени цветове изглеждат страхотно в благороден английски интериор. Материалът е дърво. Но покритието може да бъде метално или стъклено. Прозрачните врати или дискретният дизайн на витражи изглеждат страхотно.

Матовите фитинги перфектно съжителстват с резбовани геометрични шарки. А сдържаните нюанси са в перфектна хармония с ярки акценти под формата на умишлени драскотини.

Масивните продукти, изработени от благородни дървесни видове, изглеждат солидни. Такива модели са идеално комбинирани с медни и каменни вани. Тази опция обаче не е за малка стая – тежките мебели визуално „ядат“ квадратни метри.

Класически

Класически мебели за баня – дискретни форми, естествени материали, естествени цветове. Чудесен вариант са дървените продукти с каменни плотове. Например шкафове-стойки под мивката, маси за парфюми и козметика.

В интериора на класическа баня обикновено има окачени шкафове с издълбани шарки. Има опции както за просторни, така и за малки стаи. Такива шкафчета са перфектно съчетани с елегантен санитарен фаянс без дизайнерски излишъци в дизайна.

Модерни стилове мебели за баня

Изборът на мебели за баня в модерен стил е ограничен от тенденциите на мейнстрийма. Необичайни форми, атрактивни нетривиални нюанси, смели комбинации от материали са добре дошли. Например, хай-тек стилът мебели за банясе характеризира с дизайни от метал и стъкло, сканди – примери за лаконични форми и светли цветове, минимализъм – дискретни дървени модели без декор.

 

 

Защо да изберете нашата клиника за инравенозна дифузия?

В нашата клиника за инравенозна дифузия е:

 • технологии и принципи на работа на водещи лекари;
 • индивидуален избор на състава и дозировката на витаминната смес;
 • участие в процеса на опитни специалисти от високо ниво;
 • провеждане на процедурата в удобни условия; разбира се, приятелско отношение към всеки пациент.

Приемайки курс на интравенозна витаминна терапия в клиниката ни, Вие получавате тласък на здравето, който няма да изтече много дълго време. Ще останете доволни, заредени, свежи и пълни със сила и енергия.

Клиника за инравенозна дифузия с витамини предлага един от най-ефективните методи

Тя е метод за подмладяване и оздравяване на тялото, намерил приложение не само в медицината, но и в козметологията. Процедурата вече е много популярна в Европа, САЩ, Япония. Към нея прибягват както общественици (политици, хора на изкуството, спортисти), така и обикновени хора, които ценят времето и здравето си.

 

По-рано се обръщаше малко внимание на този метод на превенция. Сега обаче вече имаме специализирани клиники, които са професионалисти в ексклузивни витаминни инфузии за здраве и красота.

 

Какво представлява интравенозната витаминна терапия?

Инфузионната терапия е терапевтична и профилактична процедура, която се предписва за:

 • ефективно лечение и подмладяване на тялото;
 • укрепване на имунитета, повишаване на устойчивостта на стрес;
 • подобряване на тена и тонуса на кожата;
 • ускоряване на метаболитните процеси в организма, загуба на тегло;
 • елиминиране на токсините, след настинка, махмурлук, отравяне.

Лекарят инжектира венозно разтвор, съдържащ витамини, микроелементи и хранителни вещества. Така всички полезни компоненти, необходими на тялото, веднага влизат в клетката.

Курсът на инфузионна терапия

Той възстановява водния, киселинно-алкалния баланс в организма, укрепва имунната система, подпомага възстановяването след боледуване, енергизира и повишава издръжливостта на ежедневните физически и емоционални натоварвания, както и устойчивостта на организма към стрес.

Ефективността на витаминните капкомери е няколко пъти по-висока от витамините в таблетки. Това се дължи на факта, че лекарствата в таблетки, когато попаднат в стомашно-чревния тракт, се абсорбират само частично и повечето от полезните витамини се унищожават и екскретират от тялото.

Повече информация относно клиника за инравенозна дифузия тук.

Шкафове за баня от Emax

Видове шкафове за баня – материал и модел

Различните шкафове за баня могат да бъдат подови (монтирани на крака или цокъл) или окачени (монтирани на желаната височина, без да докосват пода). Шкафът под умивалника има специална вдлъбнатина за монтиране на мивката. Има модели мебели за баня, при които умивалникът се доставя в комплект. Диапазонът на размерите е доста голям – от 40х20 см до 150х50! Тук трябва да разгледате размерите на пространството, както и ширината и дълбочината на умивалника.

Структурно шкафовете могат да бъдат прави и ъглови. Може би най-често срещаме прави линии – над тях е удобно да поставите огледала; ъгловите са малко по-рядко срещани, спестяват идеално място, монтират се в ъглова зона.

Огледалата като важен акцент

Огледалата биват козметични и панорамни. Първият тип е предназначен за ежедневни козметични процедури, а вторите са с големи размери – тук можете да се отразите в пълен растеж. Рамката може да бъде изработена от пластмаса, метал или дърво. Пластмасовите рамки са най-скромните в този списък, но са устойчиви на влага; металните изглеждат стилни, но трябва да бъдат избрани за интериора; дървените изглеждат невероятно с класически или античен интериор, но трябва да обърнете внимание на покритието – то трябва да предпазва материала от влага.

Що се отнася до огледалното платно, то се произвежда със сребърно или алуминиево покритие. Среброто е влагоустойчиво, трудно се драска, има висока отражателна способност. Алуминият е малко по-прост, както по качество, така и по цена, но ако го боравите внимателно, огледалото ще продължи възможно най-дълго.

Огледални шкафове – често търсени

Тук всичко е просто: огледалото вече е монтирано в окачения шкаф. Купуването на огледален гардероб означава решаване на два проблема наведнъж: не е нужно да мислите за местоположението на огледалото и да измислите място за съхранение на различни малки неща.

На пазара има много различни модели мебели за баня – изберете според вашите изисквания! Шкафовете могат да бъдат с различен брой рафтове, вместимост, хоризонтален или вертикален дизайн и др. Обърнете внимание и на начина на отваряне на вратите – по принцип всички те се отварят „сами по себе си“, но понякога можете да намерите и плъзгащи се модели.

Видове шкафове

Моливниците са особено подходящи за малки стаи, защото не претрупват пространството и в същото време съдържат всички неща, които вече не знаете къде да поставите! По размер те могат да бъдат много тесни (от 20 см) или широки (от 85 см).

Структурите са:

 • подови;
 • висящи;
 • ъглови.

Подовите стойки се монтират директно на пода, могат да бъдат 2 или 4 крака.Ако моделът има два крака, тогава продуктът може да бъде допълнително прикрепен към стената с помощта на специални части.

Окачен, монтиран на стената мебел за баня. Това е най-добрият вариант за малките пространства на баните.

Ъглови универсални мебели за баня: могат да бъдат както подови, така и окачени. Цялата работа е, че такива кутии са монтирани в ъгловите зони.

Невъзможно е да не се каже за половинките – това е тесен еднокрил или двукрил гардероб-скрин.

Дворните люлки и проблемите, които създават

Проблеми с дворните люлки и как да се справим с тях

Дворните люлки често създават проблеми, които хората не забелязват навреме. Тази грешка ги кара да плащат стотици левове.  Обърнете внимание на тези проблеми, за да не се налага поправка или замяна. Може да причини и нарянвания. Изберете перфектната градинска люлка!

Крива градинска люлка

Често след като монтираме люлката, когато седнем, ще се чувстваме неудобно и тялото ни също ще се наклони на една страна. Това означава, че е била монтирана погрешно и трябва да я поправите възможно най-скоро. Кривата градинска люлка не само ще изкриви гърба Ви, но и ще ви нарани врата. Така че внимавайте с това, ако не вземете навременни мерки бавно, ще почувствате болки в гърба и болки във врата и по това време ще трябва да платите повече пари, за да излекувате болката си проблеми.

 1. Причина – Дължината на въжето или веригата за люлка на вашата веранда не е една и съща. Уверете се, че го измервате точно, за да избегнете дългосрочния ефект от причиняване на болка на себе си. Материалът за окачване на градинската люлката също трябва да бъде подобен, НЕ използвайте различни материали за окачване на люлката. С течение на времето, различни материали на веригите или въжетата. те ще удължат дължината поради околните.
 2. Причина – Рамката на градинската люлката не е изградена правилно. Можете да го проверите, като поставите топчета върху него или използвате балонния инклинометър. След като го проверите, установите, че наистина се накланя много, не забравяйте да помолите продавача да ви смени проблемната част.
 3. Причина  – Ако сте таванът на къщата Ви, на който сте окачили градинската люлка, не е със същата височина. Просто трябва да увеличите дължината на по-късата страна, тогава тя ще стане балансирана.

Градинската Ви люлката произвежда скърцащ звук

Основните проблеми са веригата и дървото.

Верига – Веригата често издава скърцащ звук, след като се използва дълго време. Ето няколко съвета, които да Ви помогнат!

 1. Съвет – Използвайте смазочно масло, за да смажете веригата на люлка. Поставете умерено количество върху прикрепената част на веригата. След като сте сложили смазочното масло, преместете люлката напред-назад, за да сте сигурни, че маслото се разпределя равномерно към частта, която има триене при люлеене на люлката на верандата. Маслото може да намали триенето, за да избегне издаването на скърцащ звук.
 2. Съвет – Сменете нова верига за люлка, ако вашата верига за люлка е била използвана няколко години, препоръчително е да я смените с нова. Понякога старата верига за градинска люлка, независимо колко смазочно масло сте сложили в нея, ще издава скърцащ звук.

Дърво – След дълго време, когато седнете на люлката, ще чуете скърцащия звук. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да защитите дървото си.

 1. Съвет – Запечатването на вашето дърво е един от най-добрите начини да защитите дървото на градинската люлка. Той ще ограничи влагата, която може да проникне в дървото и ще го предпази от UV лъчи. Това е важно, тъй като може да избегнете гъбичките да унищожат дървото ви.
 2. Съвет – Почистете повърхността на дървото. Почиствайте дървото си за няколко месеца или веднъж годишно. Можете да използвате кърпа или почистващ препарат под налягане, за да го почистите, но имайте предвид, че ако дървото ви е боядисано, не използвайте почистващ препарат под налягане, тъй като може да унищожи боята.

Предимства от наемане на коли

 • Разнообразие от избор на наемане на коли

Компаниите за наемане на коли разполагат с голямо разнообразие от автомобили и модели, от които можете да избирате. Предлагат се и високопроходими и високопроходими автомобили подходящи за наем.

Компаниите за отдаване под наем разполагат и с голямо разнообразие от автомобили, камиони и миниванове, от които да избирате, подходящи за всякакви пътувания, включително пазаруване или екскурзии до топли места.

 

 • Повече пробег

Няма ограничения за разстоянието, което можете да изминете по време на наетия период, когато наемате кола. Ако имате планирано пътуване на дълги разстояния и трябва да изминете повече от 160 мили, без да се връщате към първоначалната си начална точка, не забравяйте попитайте за ограниченията на пробега под наем.

Освен това се уверете, че вашата кола под наем има способността да измине повече от 160 мили, ако не се използва за дълги пътувания.

 

 • Евтина застраховка при наемане на автомобил

Застраховката за наемане на автомобил обикновено е по-евтина от обикновената застраховка за кола. Някои компании предлагат и допълнителни опции за покритие на вашата отговорност при наемане на кола.

 

 • Допълнителни функции за безопасност

Много коли под наем се предлагат с въздушни възглавници и антиблокиращи спирачки. Те са оборудвани с имобилайзери за обезопасяване на автомобила и предотвратяване на случайна кражба, както и с устройства за проследяване, които ви позволяват да знаете къде се намира вашият автомобил под наем по всяко време чрез интернет връзка или приложение за мобилен телефон.

 

 • Разходи при наемане на коли

Спестяването на разходи е най-очевидното предимство на наемането на кола под наем. Можете да спестите пари, като избягвате закупуването на нова или употребявана кола или превозно средство. Освен това ще избегнете разходите за газ, поддръжка, застраховка и евентуални повреди.

 

 • Свобода

Когато наемете кола под наем, вие имате свободата да пътувате и да посещавате приятели или семейство без никакви ограничения от автобусни разписания или ограничени маршрути, които трябва да използвате, когато използвате автомобила си. В зависимост от графика ви можете да изберете кога да започнете и да завършите пътуването си.

 

 • Време

Лесно е да се возите, ако изберете кола под наем на дълги разстояния. Можете да пристигнете на местоназначението си в най-подходящото за вас време.

Например, вместо да резервирате билет за полет или влак, за да се върнете у дома в три часа сутринта, можете просто да наемете превозното средство за следващия ден и да започнете да търсите автосервиз, където можете да поправите всичко, което не е наред с вашия кола.

 

 • Защита

Когато наемете кола под наем, имате подходящото застрахователно покритие. Трябва да проучите законовите изисквания във вашия щат и да се уверите, че купувате местно застрахователно покритие за целия период на вашия наем.

 

Повече информация тук.

Дейности за почистване на дворовете – 2

По време на транспортирането не трябва да се допуска падане на отпадъци върху пътното платно, а боклукът може да се разтоварва само на строго определени места при почистване на дворовете. Контейнерите трябва да се изпразват след всяко извозване на боклука. Също така трябва да вземете предвид санитарните стандарти за инсталиране на контейнери (трябва да се поддържа разстояние от най-малко 20 метра от детски и спортни площадки, зони за отдих и жилищни сгради).

Горните правила трябва да се спазват от фирмите, предоставящи услуги за събиране на отпадъци, и тези, на които се предоставят почистване на дворовете

Винаги е хубаво да влезеш в чист двор. Почистването на дворовете, както и прилежащи или спонсорирани територии е отговорност на всяка организация. Ако желаете почистването да бъде извършено на най-високо ниво, трябва да се свържете с нас. Фирма „HamaL.MD“ предоставя професионални услуги. Извършваме работа по всяко време на годината.

Почистването на прилежащите територии в София е особено важно за промишлени предприятия, бизнес центрове, офиси, супер- и хипермаркети, жилищни и нежилищни сгради, държавни агенции и други организации. Колкото по-голяма е площта, която ще се обслужва от специалистите на нашата компания, толкова по-евтино ще бъде почистването на един квадратен метър. Материално-техническата база на нашата компания ни позволява да се справим с всяка част от почистената площ, независимо от нейното предназначение или вид покритие.

Почистването на дворовете се извършва във всички видове прилежащи територии:

 1. в спортни комплекси и паркове;
 2. в санитарно-охранителните зони на предприятията;
 3. в зони за отдих;
 4. пред офис, търговски и други обществени центрове;
 5. в населени места (организирано почистване на прилежащи територии, улици, площади);
 6. на плажове и езера.

Почистване на територията на двора – цена на услугите

Цената за почистване на дворовете се изчислява индивидуално. Крайната цена зависи от няколко фактора:

 • площ на територията, на дворното място;
 • списък на извършените работи;
 • честотата на почистване.

Свържете се с нас. Ние ще извършим широк спектър от дейности от почистване на всякакви територии до сметосъбиране и извозване (с изключение на хранителни отпадъци).

Защо е необходимо почистване на мокета в офиса

Защо е необходимо почистване на мокета в офиса

 • Когато не е извършвано почистване и пране 6 месеца или повече;
 • Когато има видими петна (храна, следи от вода, кафе и др.);
 • Когато мокетът е слегнал, косъмът му е утъпкан и износен и  трябва да се повдигне;
 • Когато усетите поява на някакви неприятни миризми.

В офиса почистване на мокети може да се извършва от персонал, който редовно почиства помещенията. Но е невъзможно да се постигне нивото на почистване, което може да бъде осигурено от почистваща фирма на място по този начин.

Етапи на химическо почистване на мокет

Офисните мокети за големи, през тях непрекъснато минават много хора. Тези мокети се почистват от натрупана мръсотия, петна и неприятни миризми в няколко последователни стъпки.

 1. Прахът, дребните боклуци, космите и вълната се отстраняват от повърхността на килима с помощта на професионална прахосмукачка с висока мощност.
 2. Детергентът се нанася върху повърхността на покритието с помощта на ротационна машина. Така се осигурява равномерно разпределение и дълбоко проникване на почистващия препарат.
 3. Видът на използвания разтвор се определя, като се вземе предвид материалът, от който е изработен килима и естеството на замърсяването (например за пране на синтетични мокетени подове могат да се използват по -агресивни продукти, отколкото за почистване на вълнени мокети).
 4. Мокетите се измиват интензивно с екстрактор, който ефективно премахва водата и препарата от купчината.
 5. Ако петна останат на повърхността след предишни манипулации, те се третират допълнително с помощта на специални препарати за отстраняване на петна.
 6. Влагата се отстранява чрез третиране на повърхността с екстрактор на няколко прохода.

След всички етапи на обработка, килимът трябва да изсъхне в рамките на 4-5 часа. Не се препоръчва да ходите по него през този период.

Можете да поръчате професионално химическо почистване на мокет, да разберете цената или да получите квалифициран съвет за тази услуга, като се свържете с нас на телефон: +359 885 787 821.

Фирма Brilliant cleaning предлага и други услуги като: Пране на мека мебел, Почистване на прозорци, Почистване на офиси, Пране на матраци и др.

С какво подпомага рециклирането на боклука?

Сортиране на отпадъци за рециклиране на боклук

Събирането в контейнери е обичаен метод за нас, но видовете контейнери в различните страни може да се различават. Това е важно за правилното рециклиране на боклука. Те могат да бъдат общи или специализирани за различни материали. От естетически и санитарни съображения те могат да се поставят в метални кутии, а контейнерите могат да се съхраняват и под земята, оставяйки само контейнера за отпадъци отвън. Извлича се по различни начини: например контейнери от италианската компания Ecopunto се монтират на подемна платформа, а за повдигане на канадски подземни контейнери Ecoloxia или финландски Molok са необходими специални машини с кран. В други страни отпадъците от контейнери се събират с помощта на подземни пневматични системи.

Сортирането и извозването на отпадъците може да се извърши чрез разделно събиране. В най-простия случай отпадъците се разделят на „сухи“ и „мокри“. Броят на категориите може да бъде голям:

 • насипни отпадъци
 •  картон
 •  електроника
 •  градински отпадъци
 • стъкло
 •  хранителни отпадъци
 •  пластмаса
 •  опасни отпадъци
 •  метал
 • хартия
 • нерециклируеми отпадъци

Това се прави с помощта на различни контейнери или торби с различни цветове и могат да бъдат сортирани след събиране. Това често се прави ръчно, въпреки че например в развитите страни на Европа и в Пекин този процес е автоматизиран.

Извозването на отпадъците от контейнери за разделно събиране се изнасят безплатно, но за несортирани отпадъци е необходимо да се купуват специални чували, в цената на които е включена експортната тарифа.

Такси за събирането и извозването на отпадъците

Таксите за събиране на отпадъци обикновено се начисляват на база „замърсителят плаща“, което е фиксирано по -специално в законодателството на ЕС и САЩ. Размерът на плащането може да бъде фиксиран или, както в някои региони, зависи от количеството отпадъци – в този случай се използват отделни контейнери, за да се определи кой точно ги използва

Как да придадете на джантите на колата си огледален вид?

Стъпкова инструкция за полиране на алуминиеви джанти и дискове – част 2

Повърхностите, подложени на триене, не трябва да са много горещи. Работете с шлифовъчната машина бавно при ниски скорости.

Когато купувате лак, проверете състава. Изберете такъв, който не съдържа безводен амоняк и киселини, което ще доведе до корозия.

Работата се извършва най -добре на ръка, особено ако дисковете са оставени на машината. Това ще намали риска от увреждане на необработената повърхност.

Необходим инвентар.

Често необходимите материали и инструменти за полиране се предлагат от собственика на автомобила, но може би ще трябва да купите нещо.

Така че, ще ви трябва:
 • чиста кърпа;
 • течен лак;
 • малка четка, можете да използвате четка за зъби;
 • специален почистващ препарат;
 • твърда гъба за миене на съдове;
 • шкурка с различна степен на зърно;
 • файл;
 • перилен препарат;
 • прости гъби за миене на съдове;
 • шампоан за автомобили;
 • дискове за полиране.

Има два начина за закупуване на лак. Първият е стандартен, в тръби. Второто е, когато продуктът се нанася в магазина директно върху материала, който ще се полира. Вторият начин е по -икономичен.

Как да придадете на джантите на колата си огледален вид, без да купувате нови?

– Чрез полиране, разбира се.

Но искаме да предупредим всички мързеливи хора, че този бизнес отнема повече от един час и ще ви трябват много от вашите силни страни. Така че, ако все още не сте решили да отделите нови джанти, бъдете търпеливи! В края на краищата ще трябва да работите както с прах от абразиви, така и с пари от химически пасти и разтворители на боя, лак.

Подготовка за полиране на алуминиеви джанти

Когато дисковете се произвеждат фабрично, те се покриват със защитен лаков слой. Когато изсъхне, лакът придобива значителна твърдост. Следователно е 1

И изходът е течност за премахване на боя и лак. Следвайки инструкциите за употреба, ние нанасяме течността върху повърхността на диска и се освобождаваме от този защитен слой.

След това внимателно измийте диска от останалата мръсотия. Тъй като мръсотията или пясъкът по време на по -нататъшната ни работа могат да развалят целия процес, попадайки в зоната за полиране.

Монтаж на видове интериорни врати

Монтаж на видове интериорни врати

Как е по-добре да поставите интериорни врати – ляво или дясно отваряне, това ще зависи от дизайна и местоположението на апартамента. Също така е важно как да ги монтирате:

 • отваряне навътре;
 • с отвор към външната страна на стаята.

Тук трябва да помислите дали стаята е голяма или малка и как са разположени стените, къде са ключовете за осветление. Отварянето на крилото отвътре в малка стая, като килерче, предотвратява добрия достъп до инвентара.

Информация и контакт с нас: Феникс Корект. гр.София, ул.“Г.С.Раковски 29″. Свържете се на: +359 877 300 789.

Като махало или люлеещи се интериорни врати

Те се отварят едновременно както навътре, така и навън от стаята. Те често се наричат ​​„каубой“, както в популярните уестърни. Повечето от тези модели са двучерупчести. Много често се използват в индустрията, търговията, офисите. Те могат да бъдат намерени и в помещенията на заведения за обществено хранене и в частни домове.

Плъзгащи се интериорни врати

Както подсказва името, тази опция се отваря от едната страна, следвайки специално ръководство. Те са много стилни, модерни и могат да придадат характер на интериора. Разбира се, те не могат да се поберат в тесен коридор, но в спалня или в кухня с приличен размер ще работят добре.

Основните ограничения на инсталирането на тази опция са свързани преди всичко с пространството, от което се нуждае такава конструкция. Когато решавате кои интериорни врати да изберете, можете да инсталирате плъзгащи се врати само ако имате свободна стена. Умножете ширината на отвора по две и разберете колко свободна стена ви е необходима, за да ги монтирате.

Трябва да се отбележи, че плъзгащият се вариант на интериорна врата е вписва идеално в малки стаи, при условие че са достатъчно широки. Трябва да запомните обаче, че подобно решение ще диктува специфичния интериорен дизайн на вътрешното пространство.

Плъзгащата се опция се използва и като вид подвижна преграда, например в студиа за отделяне на зоната за спане от хола или като врати за гардероб.