Кожена дамска раница

Кожена дамска раница

Кожената раница: незаменимият аксесоар

Кожената дамска раница е много модерен избор при аксесоарите за жени. Можете да изберете малка раница, за да останете стилни, да изберете черен цвят за елегантна визия. Някои са изработени от велур, други от плат, а трети от естествена кожа. Те се открояват със своите текстури, но и със своите стилове. Този вдъхновяваш аксесоар може да се комбинира с всякакъв вид облекло, както за небрежната жена за небрежен външен вид, така и за бизнес дами. Кожената раница деликатно ще завърши визията ви!

Кожена дамска раница. Основна и многофункционална, кожената раница за жени е много ценен аксесоар. Ако често си позволявате да бъдете изпреварвани от времето по време на пътуванията си, това ще ви даде повече свобода и ще ви позволи да се движите, без да имате пълни ръце. Можете да хванете влака, автобуса или таксито си, без да се притеснявате, че ще загубите вещите си. Често с външен джоб, това е лесно достъпна чанта. Имате предимството да имате под ръка всичко необходимо, като същевременно знаете, че няма да ви бъдат откраднати. Някои модели имат и много вътрешни джобове, които ви дават гъвкавост да организирате вещите си по ваш вкус. Благодарение на този тип аксесоар ще се ориентирате по-бързо с многобройните отделения.

Кожената раница, съчетаваща стил и практичност

Кожената раница улеснява придвижването, но преди всичко може да се използва като ученическа чанта за жени точно като кожената чанта през рамо. Той е практичен, просторен и функционален. Това ще ви позволи да носите ежедневните си неща. Някои го използват като работна чанта, за да вземат своите преносими компютри, документи във формат A4 или дори подвързващи материали, а други просто да се освободят от тежестите си. Можете да намерите чанти с всякакви размери, които се адаптират към всички типове тяло: от мини раници до големи раници тип раници за любители на пътуванията. Съврременните модели се отличават не само с кройката си, но и с дизайна си и преди всичко с практичността си!

Механичните свойства на строителните материали

Какви още свойства притежават строителните материали

Топлоустойчивост. Топлоустойчивостта е способността на строителния материал да издържа на определен брой внезапни температурни колебания – топлинни цикли без разрушаване. Топлинните измествания са мерната единица за това свойство.

Механичните свойства на строителните материали

Сила. Якостта е способността на материала да се противопоставя на разрушаване под въздействието на вътрешни напрежения, произтичащи от външни натоварвания или други фактори, действащи върху материала. В построената сграда почти всички конструкции са подложени на натоварвания (тегло на строителните части, тегло на оборудването, тегло на мебелите и др.), В резултат на което се появяват напрежения в материалите на конструкциите, противопоставящи се на външни сили.

Механичните свойства на строителните материали. Основните показатели, характеризиращи здравината на материала, са устойчивостта на компресия, опън, огъване. Якостта на натиск и опън на материала се характеризира с неговата максимална якост. Якост на опън или максимална якост е напрежението в материала на пробата, съответстващо на натоварването, при което тя се счупва.

Якостта на опън на различни материали при компресия и опън варира в широк диапазон – от 0,5 до 1000 МРа и повече. За много материали якостта на натиск се различава рязко от якостта на опън. Материали като стомана и дърво еднакво добре издържат на компресия и опън. Каменните материали не се съпротивляват добре на разтягане: естествен камък, тухла, бетон и др.

Пример за здравина на конструкцията при огъване е мост, дъска над канавка, както и греда, върху която почиват плочи на пода и греди на покрива.

Твърдост. Твърдостта е способността на материалите да се противопоставят на проникването на друго по-твърдо тяло в него. Твърдостта не винаги съответства на здравината на материала. Има няколко начина за определяне на твърдостта. Например твърдостта на каменните материали се оценява по скалата на Моос, която се състои от десет минерала, класифицирани според степента на нарастване на тяхната твърдост. Индексът на твърдост на изпитвания материал е между стойностите на твърдост на два съседни минерала, от които единият изтегля, а самият друг се изтегля от този материал.

Грижа за килимите

Грижа за килимите

Продължаваме с това, как моделът килим отговаря на различни стилове:

-Геометрични – арт деко, класика, таванско помещение, скандинавски стил, минимализъм, Bauhaus, етнически, фюжън. Има много геометрични орнаменти. Големите правят атмосферата в стаята свободна, погледът „почива“ върху тях. Малките носят силна динамика и фокус.

-Тропически – еклектика, бохо, етническа принадлежност. Такъв орнамент носи екзотична нотка и придава на интериора енергичен вкус.

-Естествен – скандинавски стил, неокласицизъм, средиземноморие, арт деко, еклектика. Имитация на текстури от пясък, камък, мрамор, природни пейзажи ще направи стаята свежа, ще я изпълни с естественост и спокойствие.

-Абстракт – минимализъм, скандинавски стил, неокласицизъм, еклектика, Баухаус. Абстрактният орнамент също може да бъде много различен, но неизменно носи усещане за свобода, лекота и вдъхновение.

Грижа за килимите. Магазини за килими Домтекс. Нашите контакти са тук.

Адрес: София, бул. Симеоновско шосе № 128. Телефон: 0888 249 719.

И ето 4 лесни правила за това как да комбинирате модели в интериора:

По-добре е да поставите ярка рисунка на неутрален фон. Например, килим с орнамент ще изглежда добре на обикновен под.

Нека един украшение доминира, а други допълват. Доминиращият орнамент обикновено е най-големият и най-забележим, докато останалите са по-неутрални и малки.

Всички модели се нуждаят от поне един общ цвят. Тогава те ще изглеждат хармонично един до друг.

Комбинирайте не повече от 4 орнамента в една стая.

Какъвто и украшение за килим да изберете, той ще ви подкани за останалото и ще ви позволи да „изградите“ интериора, който искате.

  1. Вземете решение за материала, от който е изтъкан килима

Сега килимите се изработват от десетки материали – естествени и синтетични.

Първите са неизменно луксозни и имат всички предимства от естествен произход: естественост, приятна текстура и автентичност. Това са овча вълна, коприна и памук.

Последните са практични и хипоалергенни. Например акрил или полиестер.

И тогава има ново поколение материали, които съчетават красотата и тактилната нежност на природата с трайността. Те са направени от естествени влакна, използвайки химически и механични обработки. Това са най-екологичните материали до момента, органични и безопасни. Те включват модал, тенсел, евкалипт и бамбукова коприна.

Всички сме ги анализирали подробно в статията „Съвременни материали в килимите. Незадължително ръководство “- прегледайте го преди да купите!

Разберете повече за детски килими от магазини ДОМТЕКС

Проследяване на клиничните проучвания

Проследяване на клиничните проучвания

Проследяване на клиничните проучвания . По време на клиничното проучване пациентите трябва редовно да идват в клиниката за преглед и тестване. Също така, по време на посещения, те обикновено отговарят на въпросите на лекарите за тяхното благосъстояние. Тези процедури са необходими за оценка на ефикасността и безопасността на ново лекарство. За да се проведе правилно проучването, е необходимо всички участници да пристигнат в строго уговорено време. Графикът на посещенията е описан в протокола за изследване и лекарят запознава пациента с него. Честотата на посещенията варира в зависимост от протокола на изследването – в едното проучване посещенията могат да бъдат седмични, а в другото едно посещение е планирано на всеки няколко месеца. Честотата на посещенията и всички извършени процедури и прегледи са описани в информирано съгласие. Подписвайки информирано съгласие, пациентът се съгласява с предложения график на посещенията.

Много изследвания се правят амбулаторно; в същото време пациентът приема всички лекарства у дома и идва в клиниката само за прегледи. Но понякога е важно участникът в клиничното проучване (изследването) да е под наблюдението на лекари в болницата. Ако протоколът предвижда стационарно лечение, лекарят предупреждава пациента за това.

Ако пациентът отговаря на критериите и реши да участва в клинично проучване (изпитване), на пациента се представя информирано съгласие.

Този документ съдържа цялата информация за клиничното изпитване, какво може да очаква пациентът като участник и рисковете и ползите, свързани с изпитването. Документът за информирано съгласие трябва да бъде внимателно прегледан. След като получи отговори на всички интересуващи въпроси, пациентът подписва документа. От участниците може да се изисква:

Вземете изследваното лекарство според указанията

идват на планирани медицински срещи (посещения);

вземете тестове и се подложете на диагностични процедури.

Участниците в клиничното проучване могат също да получат безплатна медицинска помощ, експериментално лекарство и услуги на отдели за функционална и лабораторна диагностика като част от клинично изпитване по протокола.

SEO фирма за оптимизация на страница

SEO фирма за оптимизация на страница

След като имате списък с ключови думи, следващата стъпка всъщност е внедряването на целевите Ви ключови думи в съдържанието на Вашия сайт. Всяка страница на вашия сайт трябва да е насочена към основен термин. Kакто и към „кошница“ от свързани термини.

SEO фирма за оптимизация на страница. Нека разгледаме няколко критични, основни елемента на страницата, които ще искате да разберете, докато мислите как да насочите трафика на търсачката към вашия уебсайт:

 

Етикетите на заглавието

Google работи за по-доброто разбиране на действителното значение на дадена страница и за деакцентирането (и дори наказването) на агресивното и манипулативно използване на ключови думи. Включително терминаза който искате да класирате на страниците си. И най-въздействащото място, на което можете да поставите ключовата си дума, е заглавният маркер на страницата ви.

Заглавният маркер не е основното заглавие на страницата ви. Заглавието, което виждате на страницата, обикновено е H1 (или евентуално H2) HTML елемент. Заглавният маркер е това, което можете да видите в горната част на браузъра си. Той се попълва от изходния код на вашата страница в мета маркер.

Дължината на заглавния маркер, който Google ще показва, ще варира (той се основава на пиксели, а не на броя знаци). Но като цяло 55-60 символа е добро правило тук. Ако е възможно, работете с основната си ключова дума. И ако можете да го направите по естествен и завладяващ начин, добавете някои свързани модификатори и около този термин. Имайте предвид обаче: заглавният маркер често е това, което търсещият вижда в резултатите от търсенето за вашата страница. Това е „заглавието“ в резултатите от органичното търсене. Така че вие ​​също искате да вземете предвид колко кликващ е вашият заглавен маркер.

 

Мета описанията

Докато заглавният маркер на практика е заглавието на вашия списък за търсене, мета описанието е на практика допълнително рекламно копие на вашия сайт. Google си дава някои свободи с това, което показват в резултатите от търсенето. Така че вашето мета описание може да не се показва винаги. Но ако имате убедително описание на страницата си, което би накарало хората да търсят и да кликнат, можете значително да увеличите трафика

 

Съдържание на body content

Действителното съдържание на самата ви страница, разбира се, е много важно. Различните типове страници ще имат различни „работни места“ – вашият основен актив за съдържание, към който искате много хора да се свържат, трябва да бъде много различен от съдържанието ви за поддръжка, което искате да сте сигурни, че потребителите ви намират и получават отговор от тях бързо. Въпреки това, Google все повече благоприятства определени видове съдържание и докато изграждате някоя от страниците на вашия сайт, има няколко неща, които трябва да имате предвид:

 

Уникално съдържание

Уникално съдържание – Няма магическо число по отношение на броя на думите, но в общи скорошни актуализации на Panda по-специално благоприятстват по-дълго, уникално съдържание. Ако имате голям брой (хиляди) изключително кратки (50-200 думи съдържание) страници или много дублирано съдържание, при което нищо не се променя, освен заглавния таг на страницата и един ред текст, това може да ви затрудни. Погледнете целия уебсайт: голям процент от вашите страници са, дублирани и с ниска стойност? Ако е така, опитайте се да идентифицирате начин за „удебеляване“ на тези страници или проверете анализите си, за да видите колко трафик получават, и просто ги изключете (използвайки метамаркер noindex) от резултатите от търсенето, за да не изглежда той Google, че се опитвате да залеете индекса им с много страници с ниска стойност в опит да ги наредите.

Ангажираност – Google все повече претегля показателите за ангажираност и потребителски опит. Можете да повлияете на това, като се уверите, че съдържанието ви отговаря на въпросите, които задават търсещите, така че е вероятно да останат на страницата ви и да се ангажират със съдържанието ви. Уверете се, че страниците ви се зареждат бързо и нямат елементи на дизайн (като прекалено агресивни реклами над съдържанието.

„Споделяемост“ – Не всяко отделно съдържание на вашия сайт ще бъде свързано и споделено стотици пъти. Наличието на големи количества страници, за които е малко вероятно да бъдат споделени или свързани, не позиционира тези страници, за да се класират добре в резултатите от търсенето, и не помага да се създаде добра картина на вашия сайт като цяло за търсачките, нито .

Термичен метод за отстраняване на вдлъбнатини

Термичен метод за отстраняване на вдлъбнатини след градушка

Процесът на изравняване в този случай включва нагряване на увредената област на тялото до висока температура, последвано от охлаждане, за което се използват специални средства. Веднага трябва да се отбележи, че излагането на високи температури има вредно въздействие върху боядисването на каросерията. Следователно, след връщане на геометрията му, често е необходимо да се пребоядисва обработената зона. За затопляне на метала често се използва мощен сграден сешоар. А за охлаждане – поток от студен въздух от компресора.

Термичен метод за отстраняване на вдлъбнатини е неефективен при много големи и малки, но дълбоки повреди. С негова помощ можете да се отървете само от средни вдлъбнатини с малка дълбочина. В допълнение, използването на такъв метод не винаги може да доведе до желаните резултати. Факт е, че всичко зависи от дебелината и степента на метала, от който е направен корпусът на автомобила. Ако е достатъчно дебел, тогава дори да го загреете до значителна температура, няма да постигнете задоволителен резултат. Поради това термичният метод за отстраняване на вдлъбнатини от градушка се използва рядко.

Свържете се с нас, за да Ви окажем съдействие в отстраняване на вдлъбнатини по автомобила Ви, причинени от градушка.

Първото нещо, което собственикът на автомобил, който е бил повреден от градушка, трябва да помни, е, че е необходимо да се извършат ремонтни дейности възможно най-скоро. Металът има “памет”, поради което след дълго време деформацията ще бъде приета за постоянно и ще бъде трудно да се върне първоначалният си вид. Най-удобните начини за премахване на вдлъбнатини със собствените си ръце са лепило и вакуум. За да ги попълните обаче, трябва да закупите инструментите и материалите, описани по-горе. Освен това евтините комплекти за отстраняване на вдлъбнатини имат 2-3 бутала, които понякога не са достатъчни за отстраняване на повреди с малък диаметър. А най-ефективният метод е ливъриджът. Не препоръчваме обаче да го правите сами без подходящи умения, по-добре е да потърсите помощ в сервиз.

Уебсайтове за подбор на персонал

Уебсайтове за подбор на персонал

  1. Уебсайтове за подбор на персонал за търсене на работа все още са популярни поради привличането на целевата аудитория и предоставяне на необходимите отговори. Те обаче постепенно изчезват на заден план поради изместването на пазара приоритети в полза на рефералите и социалното набиране. Този канал обаче също се използва активно работодателите да изградят HR марка. Мерки като нестандартен подход към съдържанието на свободните работни места и техните представяне на марката с акцент върху маркетинга и рекламата. Въпреки високата конкуренция сред подобни свободни работни места, позволяват на работодателите да създадат предложение. То е уникално и привлекателно за кандидатите, използващи модерни виртуални и цифрови технологии.

За да се свържете с нас:

фирма за подбор на персонал Upskill –  София, 1404, бул. България 111, сграда А, ет. 4.

Очакваме Ви на телефон: +359 882 240 381.

2. Пазарите на работни места и отворените дни са незаменим канал за комуникация на живо. Както и привличане на млади хора, перспективни специалисти с необходимата специализация. Популярността на марката работодател сред младите хора е важна и необходим актив за компанията. Тъй като бъдещето на всяка компания принадлежи на млади и талантливи специалисти. С всяка година този канал става все по-гъвкав и предполага не просто история за компанията, а активен за включване на млади специалисти в спецификата на работата на компанията. Форматът на диалози и истории се допълва от куестове, бизнес игри, бизнес казуси, тестове, майсторски класове и други дейности, които имат млади специалисти в полза на марката на компанията.

3. Визуалното съдържание е идеалният начин да насочите вниманието на публиката към това, от което се нуждае работодателят като информация. Този канал включва цялата визуална информация, която придружава текстови материали:

фотографии, рисунки, диаграми, видеоклипове, графичен дизайн, лога, екранни снимки и др. Активно използване на инструментите за визуализация са не само актуална тенденция, но и един от ключовите компоненти за успеха на всеки интернет проект.

4. Защитниците на марките са стратегически канал за изграждане на HR марка в рамките на компанията чрез взаимодействие с вътрешни и външни клиенти. В ролята на които могат да действат както служители на компанията, така и външни кандидати, клиенти, партньори, изпълнители и др. Това е много важен канал за комуникация и взаимодействие, изискващ чувствителност и деликатност, тъй като формира силно обществено мнение за компанията. Клиенти и кандидати, които не са избрани за компанията са хора, които са направили собствено мнение за марката на компанията и ще споделят тях с други. Стратегията за взаимодействие трябва да бъде изработена за абсолютно всеки клиент.

Антични килими от Персия

Антични килими от Персия

Иска ни се да Ви разкажем малко за килимите от античността.

Антични килими от Персия – може би най-важният принос в света на културното изкуство, даден от старите перси, е персийският килим и безбройните повторения, последвали.

Всъщност античните персийски килими – тоест античните килими от Персия (днешен Иран), които са на възраст поне 80 години, са едни от най-добрите примери на изкуството от времето и мястото, откъдето произхождат. Комплексът от техники и висококачествени съставки, използвани от майсторите на килими, гарантираха, че всяко парче е красиво и уникално произведение на изкуството и несравнимо произведение. Естествените багрила, копринените и вълнените прежди и ръчното тъкане гарантират, че всяко парче се радва като никое друго. Както и ще продължи десетилетия, а в много случаи и векове. Античните персийски килими са произведения на изкуството.

Те вливат обкръжението си с топлина и красота по уникален и ефективен начин. Днес най-добрите антични килими от Персия са ценени по целия свят за тяхното фино тъкане, красиви цветове и върховна традиция. Самото стоене в една стая с автентичен античен персийски килим може да бъде мощно изживяване – тези великолепни произведения на изкуството притежават уникалната способност незабавно да ни пренесат във времето и пространството, за да ни отведат на вълнуващо пътешествие в екзотични, далечни земи от минали епохи, които са нещата на някои от най- цветни хиляди истории. В исторически план номадите, свещениците и царете използвали антични персийски килими като мебели и украшения.

За нас: Фирма Тонитекс ООД с 25 години опит в сферата на търговията с различни видове килими и пътеки.

Адрес: София, бул. Христо Ботев, № 92.

Телефон за връзка е: 0888249719.

Днес по-старите килими и килими от Персия са ценени като произведения на изкуството, както и като инвестиционни произведения. Тази тенденция се подхранва от непрекъснато нарастващия брой колекционери и учени. Присъщата красота на античните персийски килими, уникалните композиции и рядкостите ги правят изключително желани. Голямото разнообразие от тези тъкания, умело изработени през вековете, е силно свидетелство за богатата културна традиция, от която са възникнали.

Разгледайте нашите предложения за детски мокетени килими.

Традиционен ремонт след градушка

Традиционен ремонт след градушка

Традиционен ремонт с използване на отопление

За автомобили с по-сериозни повреди и по-стари превозни средства, изработени от по-дебел метал, вашият автомобилен магазин най-вероятно ще избере този метод. Тази техника използва топлина, обикновено с кислородно-ацетиленова горелка, за изправяне на метала на каросерията на автомобила. Техникът нагрява метала в областта на вдлъбнатината, като премества горелката спирално, от външните ръбове на повредената зона до центъра му. След това омекотеният метал се изравнява с чук. След това техникът проверява колко равна е вдлъбнатината и я коригира при необходимост. След като металът на корпуса се охлади, се нанасят боя и лак и защитни покрития.

Основното предимство на този метод е, че той е единственият метод, който работи с по-дебели слоеве метал и по-големи вдлъбнатини. Ако в бизнеса е ангажиран квалифициран специалист, ремонтът се извършва ефективно и бързо. Въпреки това (и те ще ви разкажат за това в сервизния център) тази технология не винаги работи с по-нови автомобили, тъй като панелите на каросерията им са направени от тънки метални листове, които могат да се деформират силно по време на нагряване.

Нека обобщим сега:

Премахването на вдлъбнатините, оставени от градушка по тялото на колата Ви, не чак толкова просто, няма да е лесно. Правенето на това сами си струва, само ако имате достатъчно опит и имате представа какво точно и как го правите.

PDR технологията, в коятодоста компании са се специализирали основно, Ви позволява да възстановите каросерията на автомобил, който е бил повреден от градушка, освен това това може да се направи без боядисване, запазвайки фабричното покритие. Освен това, ако автомобилът има нужда от ремонт след градушка, изцяло и редовен автосервиз Ви препоръчва цялостно боядисване, тогава не бързайте да харчите парите си за външно боядисване, което ще отнеме не два или три дни, а поне седмица, тъй като ремонтът след градушка с PDR технология не отнема повече от 2 дни, а в най-трудните случаи струва с порядък по-евтино и най-важното е, че няма да има шпакловка по каросерията на автомобила след работата на нашите майстори!

Защо е важно да се обърне внимание на материала на килима?

Вземете решение за материала на килима, от който е изработен!

Сега килимите се правят от десетки материали, като основното разделение е:

  • естествени
  • синтетични

За нас, заповядайте в нашите магазини, фирма Тонинекс ООД, адрес: София, бул. Христо Ботев, № 92. Обадете ни се: 888249719. (още…)