Мини пречиствателни станции

Градските и селските общности често са засегнати от влияния на околната среда. Настъпват мащабни промени, дължащи се на изменението на климата или замърсяването, причинено от разпространението фини частици прах от горивни процеси. Използвайки мини пречиствателни станции, общините могат решат проблемите със замърсяването, водите и почвата и недопускането на вредни вещества в тях. По отношение опазването на водите, през последните години изследванията бяха насочени към разработването на технологии за пречистване им, които практически не съдържат химикали, което дава възможност за повторното им използване. Много промишлени процеси се нуждаят от много висококачествена вода (ултра чиста вода). Полезни в това отношение са пречиствателните станции, функциониращи с биотехнология. Намират приложение както в промишлеността, така и при еднофамилните къщи.

(още…)

Наемът на контейнери за отпадъци

Планирате ли да прекроите или извършите пролетно почистване на дома си? Трябва ли вашият бизнес да бъде обновен? Планирате ли продажба на имот? Ако сте отговорили „да“ на някой от горните сценарии, може да се нуждаете от наем на контейнери от фирма Лъч 2009 с адрес: гр. София 1700, ж.к. ВИТОША, бл. 2, вх. 1, ет. 10, ап. 46. Независимо дали реновирате, подменяте вашите мебели, продавате жилище или ремонтирате покрива си, ние ще Ви дадем съвет за всички ваши нужди относно наемане на контейнери. Наемът на контейнери за отпадъци ще ви помогне да запазите целия си боклук на едно място за лесно събиране и извозване.

Избор на размер на контейнера

Във фирма Лъч 2009 ние предлагаме четири различни размера на контейнери, за да отговорим на нуждите на нашите клиенти. Размерът на контейнера, който сте избрали, ще зависи от типа работа, която изпълнявате. Ако ремоделирате целия си дом, може да Ви е необходим най-големият контейнер. Ако обаче правите просто частичен ремонт, като например да смените дограмата, може да се нуждаете от малкия размер, който съдържа 4 кубични метра боклук. Универсалността на нашите възможности позволява на нашите клиенти да спестят пари, като сами избират размера, от който се нуждаят.

Мисия фокусирана

Когато работите с Лъч 2009, не само наемате контейнери в София. Освен това се доверявате на екип от експерти, който ще ви помогне да направите разлика чрез правилно премахване на отпадъците и увеличаване на рециклирането. Ние се стремим да създадем по-добро утре за нашата планета, като предлагаме прости, но устойчиви възможности за боклук за нашите клиенти.

Наемът на контейнери за отпадъци на цени с фиксирана ставка

Едно от предимствата на работата с Лъч 2009 е, че ценообразуването става с една фиксирана такса. Това елиминира скритите разходи или забавените разходи, свързани с много наеми. Този удобен вариант гарантира прозрачност. Улесняваме нашите клиенти да правят бизнес с нас.

Когато се нуждаете от наем на контейнери в София и околностите, доверете се на експертите от фирма Лъч 2009 с адрес: гр. София 1700, ж.к. ВИТОША, бл. 2, вх. 1, ет. 10, ап. 46, които ще ви предоставят всичко необходимо. Свържете се с нас днес на office@luch2009.bg или телефон: 0878 196428, за да осигурите наем на контейнер.

Когато има запушване на тръбата в тоалетната

Тоалетната се отнася до водопроводно оборудване, което съдържа приемник за отпадни води и отива в извита тръба. Изходът на къдравата тръба е свързан към канализационната линия. Завойът на изпускателната тръба присъства с причина – благодарение на това дизайнерско решение се създава водна брава, която е бариера и предотвратява навлизането на токсични канализационни газове в апартамента.

Независимо от това как протича работата на тоалетната, винаги има определен риск от запушване в тоалетната. Огъванията са проблемна област, тъй като възможността за запушване в огъната тръба е няколко пъти по-голяма, отколкото в прав участък. Най-често този проблем възниква в стари тръби, изработени от чугун. Чугунните тръби са покрити с различни солни или органични отлагания с течение на времето, което води до стесняване на хлабините в тях. Това стесняване се случва, докато системата е напълно включена.

Съвет! Преди извършване на почистващи работи се препоръчва да се определи локализацията на блокирането.

В допълнение към органичните и химичните отлагания е възможна и друга опция, когато при натрупването на чужди предмети се образува кръвен съсирек в тръбата. Натрупването на боклук в завоя на тоалетната често води до факта, че е необходимо да се извърши пълна подмяна на старото водопроводно оборудване.

Методът на почистване на запушване на тръбата в тоалетната. Основните видове блокировки на тоалетната:

  • Органичният;
  • „Тромб“ на дребни предмети;
  • блокиране на големи предмети.

Най-често срещаният вид запушване на тоалетна тръба е органичен. Събира се постепенно през голям период от време и стеснява прохода, предотвратявайки нормалното изхвърляне на изпражненията. При такива блокажи като правило се използват различни химически агенти, които разтварят органичния корк.

Химикалите, които могат да бъдат намерени в почти всеки магазин, се продават в различни версии:

  • течност;
  • мъниста;
  • прах.

На второ място по честота на запушване на тоалетната тръба е влизането на малки предмети в нейния лумен. Тя може да бъде всичко – остатъци от тоалетна хартия, хранителни отпадъци и всякакъв друг боклук. Борбата срещу подобни блокажи с помощта на химикали няма да доведе до резултат. В този случай те обикновено се опитват да премахнат блокирането с бутало. Това устройство се справя със запушването с малки отломки.

Ако обаче тоалетната е запушена в резултат на по-големи предмети: парцали, строителни отломки и други подобни, буталото едва ли ще помогне тук. В този случай ще трябва да използвате друга техника за почистване и отпушване на канали – с помощта на специален кабел.

Правила при строителните отпадъци

Kaк е правилно да бъдат извозени строителните отпадъци. Правила при строителните отпадъци

Въпреки че съвременната строителна индустрия постигна големи крачки по отношение на модернизирането на технологиите, подобряването на качеството и увеличаването на скоростта на работа, проблемът с извозването и по-нататъшното изхвърляне на строителните отпадъци не е отминал. (още…)

Повече за DPF филтрите

Научете повече за повече за DPF филтрите за твърди частици

Що се отнася до дизайна, филтърът за твърди частици DPF е пчелна пита, изработена от високоякостна керамика с допълнително титаново покритие, депозирано по каталитичен метод. Въглеродният окис и саждите идват тук от горивната камера, утаяват се по стените. Когато са изложени на висока температура, се окисляват до неутрални елементи. Такъв филтър се монтира след изпускателния колектор и изпускателната тръба на заглушителя. И за да следи състоянието на филтриращия елемент, той съдържа сензори и електронен контролен блок. Водачът може да следи състоянието на филтъра за твърди частици с помощта на таблото за управление.

Какво да направя, ако DPF филтърът е запушен? Повече за DPF филтрите

Когато филтърът е запушен, на таблото се показва грешка. Диагностиката лесно определя, че проблемът е с филтъра, но повечето драйвери не се стремят веднага да променят този елемент. Причината за това е високата му цена.

Понякога се взема решение за премахване на филтъра за твърди частици – но не във всички случаи това решение ще бъде единственото правилно. Работата на системи със запушен филтър за твърди частици води до увеличаване на разхода на гориво, има и спад на мощността на двигателя и неговия нестабилен празен ход. Но същите проблеми могат да възникнат и при отстраняване на филтъра – в допълнение, никой няма да ви даде гаранция, че бордовият компютър няма да се провали след подобни манипулации.

Можете да разрешите проблема, като инсталирате емулатор – електронно устройство, което симулира чист филтър за бордови компютър. Но има и начини за реанимация на филтър за твърди частици – активен и пасивен.

Как да възстановим DPF филтъра

Пасивната регенерация се осигурява чрез повишаване на температурата на отработените газове до 600 градуса, за което двигателят е принуден да работи при максимално натоварване. Пасивната регенерация може да се постигне и с помощта на подходящи добавки, поради които температурата на изгаряне на сажди се намалява със 100-150 градуса.

Разтварящите се гаражни врати – Част 2

Често секция е сандвич панел с дебелина 40 мм. Стените са изработени от поцинкована стоманена ламарина, пространството между тях е запълнено с полиуретанова пяна. Този състав осигурява структурна здравина. Еластично уплътнение е положено около целия контур на портата. Секционните врати се отварят ръчно или се правят автоматично. Можете да подредите порта. (още…)

Разтварящите се гаражни врати Част 1

Разтварящи се и секционни гаражни врати

Този тип гаражна врата е много популярна. Обиколки обикновено се отварят навън, за да спестят място в гаража. Най-често гаражните врати се правят двукрили, но могат да бъдат и еднокрили, обаче в този случай крилото на вратата ще започне да провисва поради появата на въртящ момент. Поради издигането на някои почви през зимата, портите са поставени приблизително на 100 мм над земята. За удобство, разтварящата се гаражна врата може да бъде интегрирана в разтварящи се гаражни врати. (още…)

Подготовка за вашите сватбени картички

Подготовка за вашите сватбени картички

Сватбените покани се изпращат на гостите, за да информират за предстоящото празнично събитие.

Сватбените покани стават един от първите атрибути на сватбата и създават впечатление на гостите за предстоящо събитие. Когато ги подготвяте, трябва да се опитате да използвате максимално своите творчески способности. Така че да можете да превърнете обикновена пощенска картичка, върху която имената на гостите, датата и часа на събитието, в парче от съдбата на младоженците. Както и да създадете атмосфера на очакване на празника.

Подготовка за вашите сватбени картички включва сватбен печат

Освен печат с покани, сватбеният печат включва информационни карти, план за сядане, карти за маса и стая за гости, благодарствени писма, книги за пожелания, график за празненства и др. Така че всичко по-горе не просто присъства на сватбата като отделни елементи, а се превръща в компетентно допълнение към триумф. Желателно е да се развие печат в един стил, тема, цветова схема. За да постигнете това, по-добре е да помислите и да поръчате всички печатни материали предварително. В същото време можете не само да придадете на дизайна на сватбена здравина и елегантност, но и да намалите разходите и да спестите време.

На кого и кога да изпратите сватбени покани?

Картичките «Save the date» „Запазване на датата“ в превод означават „Запазване на датата“. Целта им е да информират хората за предстоящото събитие, така че гостите да могат да планират предварително свои важни неща, пътувания и други събития, за да са свободни за Вашето сватбено празненство. Такива карти се изпращат на гостите веднага след като бъде избрана датата на сватбата. Алтернатива на сватбените покани – картичките могат да бъдат електронни съобщения, например със снимка на булката и младоженеца или въз основа на готови електронни оформления на сватбените ви покани. Можете лесно да изпращате такива сватбени покани, например, като използвате списъка с гости

 

Съвети при сватбените покани

Първо, това събитие ще бъде много скъпо не само за вас, но и за вашите гости. Те трябва да отделят определена сума пари за закупуване на подарък и евентуално за закупуване на специално празнично облекло. В ситуация, в която семейният бюджет е планиран предварително, ако получат сватбени покани няколко дни преди сватбата, такива разходи могат да станат невъзможни.

Сватбен подарък

Второ, ако искате те да подхождат сериозно към закупуването на сватбен подарък, а не да го купуват набързо, тогава трябва да им бъде отделено определено време. Достатъчно за правилния избор на подарък. И дори ако поканените решат да дадат пари за сватбата, все пак им трябва време да си вземат дрехите. Да излязат с празнични тостове, да решат с кого ще оставят децата (ако има такива, разбира се).

Трето, когато планирате сватба, е важно да знаете кой от гостите, които сте поканили, ще може да дойде на празничния банкет. Като знаете общия брой гости, които ще присъстват на това значимо събитие, можете по-точно да планирате бюджета си за сватба.

Не забравяйте обаче, че каненето на гости на сватбата няколко месеца преди предстоящия празник също не е много благоразумно. В крайна сметка това е празник на целия ви живот за вас и те могат да имат други важни събития. Без да забравят за сватбата, могат да забравят за конкретния ден от провеждането й, решавайки, че все още има твърде много време.

Съвети при сватбените покани

И така, решихме за времето, сега най-интересният въпрос остава: „Как да поканим?“. Тъй като, както вече споменахме, сватбената покана т е визитната картичка на предстоящото тържество. Ако искате вашата сватбена картичка да спазва всички правила на етикета, тогава е важно да запомните няколко точки.

Първо, гостът, на когото сте изпратили такава картичка – сватбена покана, трябва да разбере дали го поканите на тържество или просто уведомява за предстоящия брак. Ако просто информирате за времето и мястото на предстоящото тържествено събитие, тогава за вашия адресат това ще означава само, че той може да изпрати пощенска картичка или подарък до момента на значимата дата. Ако искате да видите адресата сред поканените ви гости, трябва да посочите това в изпратената от Вас сватбена покана.

Предимствата на лазерната епилация

Освен съветите на докторите да се избягва слънчевите бани и излагането на слънце колкото е възможно преди и след лечението, Вашата отговорност към себе си не свършва дотук.

Напълно възможно е да се наложи леко да промените обичайния режим на красота и да избягвате използването на шалове и кремове с гликолова киселина и ретинол два дни преди и два дни след епилация. Препоръчва се също да не се правят химически пилинг две седмици преди и две седмици след лазера. Е, автобронзантите също ще трябва да ги  отложите за няколко следващи седмици.

Предимствата на лазерната епилация

Въпреки някои характеристики на процедурата, предимствата на лазерната епилация са много. Той не само решава проблема с косата в корена, в буквалния смисъл на думата, но и прави кожата идеално гладка и копринена. Никой друг метод за премахване на “растителност” не дава такъв резултат. Изглежда, че просто никога не е отглеждало нещо – пълна нежност и чистота на бебето.

Ние още искаме да Ви препоръчаме:

Диолезен накрайник за диод за отстраняване на косми може да се използва на почти всяка част на лицето и тялото и е готов да работи дори и с чувствителна кожа. Той е оборудван с триизмерна система за охлаждане, което значително намалява болката по време на процедурата. Характеристика на диодното обезкосмяване, която трябва да се вземе предвид е, че резултатът е видим след 5-7 дни ─ защото космите не се изгарят, а изпадат поради унищожаването на луковицата, което не става веднага, а постепенно по естествен начин.

ASCLEPIONtm MeDioStar NeXT® може да произвежда два вида вълни: 810 и 940 nm. Тази „организация на производството“ ви позволява безопасно и трайно да унищожавате космените фоликули. Дори ако те лежат на различни дълбочини на кожата. В допълнение, тази технология предотвратява растежа на нови нежелани коси. Лазерът при фотоепилацията работи върху всички фототипове на кожата – от най-леките, включително албиноси, до най-тъмните, хиперпигментирани. Друг плюс е големият брой дюзи, които ви позволяват да стигнете до най-недостъпните места. Разнообразие от удобни дюзи позволяват лесно премахване на нежелани косми от всяко място, включително на трудно достъпни места.