Дейности за почистване на дворовете – 2

По време на транспортирането не трябва да се допуска падане на отпадъци върху пътното платно, а боклукът може да се разтоварва само на строго определени места при почистване на дворовете. Контейнерите трябва да се изпразват след всяко извозване на боклука. Също така трябва да вземете предвид санитарните стандарти за инсталиране на контейнери (трябва да се поддържа разстояние от най-малко 20 метра от детски и спортни площадки, зони за отдих и жилищни сгради).

Горните правила трябва да се спазват от фирмите, предоставящи услуги за събиране на отпадъци, и тези, на които се предоставят почистване на дворовете

Винаги е хубаво да влезеш в чист двор. Почистването на дворовете, както и прилежащи или спонсорирани територии е отговорност на всяка организация. Ако желаете почистването да бъде извършено на най-високо ниво, трябва да се свържете с нас. Фирма „HamaL.MD“ предоставя професионални услуги. Извършваме работа по всяко време на годината.

Почистването на прилежащите територии в София е особено важно за промишлени предприятия, бизнес центрове, офиси, супер- и хипермаркети, жилищни и нежилищни сгради, държавни агенции и други организации. Колкото по-голяма е площта, която ще се обслужва от специалистите на нашата компания, толкова по-евтино ще бъде почистването на един квадратен метър. Материално-техническата база на нашата компания ни позволява да се справим с всяка част от почистената площ, независимо от нейното предназначение или вид покритие.

Почистването на дворовете се извършва във всички видове прилежащи територии:

 1. в спортни комплекси и паркове;
 2. в санитарно-охранителните зони на предприятията;
 3. в зони за отдих;
 4. пред офис, търговски и други обществени центрове;
 5. в населени места (организирано почистване на прилежащи територии, улици, площади);
 6. на плажове и езера.

Почистване на територията на двора – цена на услугите

Цената за почистване на дворовете се изчислява индивидуално. Крайната цена зависи от няколко фактора:

 • площ на територията, на дворното място;
 • списък на извършените работи;
 • честотата на почистване.

Свържете се с нас. Ние ще извършим широк спектър от дейности от почистване на всякакви територии до сметосъбиране и извозване (с изключение на хранителни отпадъци).

Защо е необходимо почистване на мокета в офиса

Защо е необходимо почистване на мокета в офиса

 • Когато не е извършвано почистване и пране 6 месеца или повече;
 • Когато има видими петна (храна, следи от вода, кафе и др.);
 • Когато мокетът е слегнал, косъмът му е утъпкан и износен и  трябва да се повдигне;
 • Когато усетите поява на някакви неприятни миризми.

В офиса почистване на мокети може да се извършва от персонал, който редовно почиства помещенията. Но е невъзможно да се постигне нивото на почистване, което може да бъде осигурено от почистваща фирма на място по този начин.

Етапи на химическо почистване на мокет

Офисните мокети за големи, през тях непрекъснато минават много хора. Тези мокети се почистват от натрупана мръсотия, петна и неприятни миризми в няколко последователни стъпки.

 1. Прахът, дребните боклуци, космите и вълната се отстраняват от повърхността на килима с помощта на професионална прахосмукачка с висока мощност.
 2. Детергентът се нанася върху повърхността на покритието с помощта на ротационна машина. Така се осигурява равномерно разпределение и дълбоко проникване на почистващия препарат.
 3. Видът на използвания разтвор се определя, като се вземе предвид материалът, от който е изработен килима и естеството на замърсяването (например за пране на синтетични мокетени подове могат да се използват по -агресивни продукти, отколкото за почистване на вълнени мокети).
 4. Мокетите се измиват интензивно с екстрактор, който ефективно премахва водата и препарата от купчината.
 5. Ако петна останат на повърхността след предишни манипулации, те се третират допълнително с помощта на специални препарати за отстраняване на петна.
 6. Влагата се отстранява чрез третиране на повърхността с екстрактор на няколко прохода.

След всички етапи на обработка, килимът трябва да изсъхне в рамките на 4-5 часа. Не се препоръчва да ходите по него през този период.

Можете да поръчате професионално химическо почистване на мокет, да разберете цената или да получите квалифициран съвет за тази услуга, като се свържете с нас на телефон: +359 885 787 821.

Фирма Brilliant cleaning предлага и други услуги като: Пране на мека мебел, Почистване на прозорци, Почистване на офиси, Пране на матраци и др.

С какво подпомага рециклирането на боклука?

Сортиране на отпадъци за рециклиране на боклук

Събирането в контейнери е обичаен метод за нас, но видовете контейнери в различните страни може да се различават. Това е важно за правилното рециклиране на боклука. Те могат да бъдат общи или специализирани за различни материали. От естетически и санитарни съображения те могат да се поставят в метални кутии, а контейнерите могат да се съхраняват и под земята, оставяйки само контейнера за отпадъци отвън. Извлича се по различни начини: например контейнери от италианската компания Ecopunto се монтират на подемна платформа, а за повдигане на канадски подземни контейнери Ecoloxia или финландски Molok са необходими специални машини с кран. В други страни отпадъците от контейнери се събират с помощта на подземни пневматични системи.

Сортирането и извозването на отпадъците може да се извърши чрез разделно събиране. В най-простия случай отпадъците се разделят на „сухи“ и „мокри“. Броят на категориите може да бъде голям:

 • насипни отпадъци
 •  картон
 •  електроника
 •  градински отпадъци
 • стъкло
 •  хранителни отпадъци
 •  пластмаса
 •  опасни отпадъци
 •  метал
 • хартия
 • нерециклируеми отпадъци

Това се прави с помощта на различни контейнери или торби с различни цветове и могат да бъдат сортирани след събиране. Това често се прави ръчно, въпреки че например в развитите страни на Европа и в Пекин този процес е автоматизиран.

Извозването на отпадъците от контейнери за разделно събиране се изнасят безплатно, но за несортирани отпадъци е необходимо да се купуват специални чували, в цената на които е включена експортната тарифа.

Такси за събирането и извозването на отпадъците

Таксите за събиране на отпадъци обикновено се начисляват на база „замърсителят плаща“, което е фиксирано по -специално в законодателството на ЕС и САЩ. Размерът на плащането може да бъде фиксиран или, както в някои региони, зависи от количеството отпадъци – в този случай се използват отделни контейнери, за да се определи кой точно ги използва

Как да придадете на джантите на колата си огледален вид?

Стъпкова инструкция за полиране на алуминиеви джанти и дискове – част 2

Повърхностите, подложени на триене, не трябва да са много горещи. Работете с шлифовъчната машина бавно при ниски скорости.

Когато купувате лак, проверете състава. Изберете такъв, който не съдържа безводен амоняк и киселини, което ще доведе до корозия.

Работата се извършва най -добре на ръка, особено ако дисковете са оставени на машината. Това ще намали риска от увреждане на необработената повърхност.

Необходим инвентар.

Често необходимите материали и инструменти за полиране се предлагат от собственика на автомобила, но може би ще трябва да купите нещо.

Така че, ще ви трябва:
 • чиста кърпа;
 • течен лак;
 • малка четка, можете да използвате четка за зъби;
 • специален почистващ препарат;
 • твърда гъба за миене на съдове;
 • шкурка с различна степен на зърно;
 • файл;
 • перилен препарат;
 • прости гъби за миене на съдове;
 • шампоан за автомобили;
 • дискове за полиране.

Има два начина за закупуване на лак. Първият е стандартен, в тръби. Второто е, когато продуктът се нанася в магазина директно върху материала, който ще се полира. Вторият начин е по -икономичен.

Как да придадете на джантите на колата си огледален вид, без да купувате нови?

– Чрез полиране, разбира се.

Но искаме да предупредим всички мързеливи хора, че този бизнес отнема повече от един час и ще ви трябват много от вашите силни страни. Така че, ако все още не сте решили да отделите нови джанти, бъдете търпеливи! В края на краищата ще трябва да работите както с прах от абразиви, така и с пари от химически пасти и разтворители на боя, лак.

Подготовка за полиране на алуминиеви джанти

Когато дисковете се произвеждат фабрично, те се покриват със защитен лаков слой. Когато изсъхне, лакът придобива значителна твърдост. Следователно е 1

И изходът е течност за премахване на боя и лак. Следвайки инструкциите за употреба, ние нанасяме течността върху повърхността на диска и се освобождаваме от този защитен слой.

След това внимателно измийте диска от останалата мръсотия. Тъй като мръсотията или пясъкът по време на по -нататъшната ни работа могат да развалят целия процес, попадайки в зоната за полиране.

Монтаж на видове интериорни врати

Монтаж на видове интериорни врати

Как е по-добре да поставите интериорни врати – ляво или дясно отваряне, това ще зависи от дизайна и местоположението на апартамента. Също така е важно как да ги монтирате:

 • отваряне навътре;
 • с отвор към външната страна на стаята.

Тук трябва да помислите дали стаята е голяма или малка и как са разположени стените, къде са ключовете за осветление. Отварянето на крилото отвътре в малка стая, като килерче, предотвратява добрия достъп до инвентара.

Информация и контакт с нас: Феникс Корект. гр.София, ул.“Г.С.Раковски 29″. Свържете се на: +359 877 300 789.

Като махало или люлеещи се интериорни врати

Те се отварят едновременно както навътре, така и навън от стаята. Те често се наричат ​​„каубой“, както в популярните уестърни. Повечето от тези модели са двучерупчести. Много често се използват в индустрията, търговията, офисите. Те могат да бъдат намерени и в помещенията на заведения за обществено хранене и в частни домове.

Плъзгащи се интериорни врати

Както подсказва името, тази опция се отваря от едната страна, следвайки специално ръководство. Те са много стилни, модерни и могат да придадат характер на интериора. Разбира се, те не могат да се поберат в тесен коридор, но в спалня или в кухня с приличен размер ще работят добре.

Основните ограничения на инсталирането на тази опция са свързани преди всичко с пространството, от което се нуждае такава конструкция. Когато решавате кои интериорни врати да изберете, можете да инсталирате плъзгащи се врати само ако имате свободна стена. Умножете ширината на отвора по две и разберете колко свободна стена ви е необходима, за да ги монтирате.

Трябва да се отбележи, че плъзгащият се вариант на интериорна врата е вписва идеално в малки стаи, при условие че са достатъчно широки. Трябва да запомните обаче, че подобно решение ще диктува специфичния интериорен дизайн на вътрешното пространство.

Плъзгащата се опция се използва и като вид подвижна преграда, например в студиа за отделяне на зоната за спане от хола или като врати за гардероб.

 

Маслото от риган в традиционната медицина

Ценни приложения на маслото от риган

Лесно е да приготвите самостоятелно полезно растение, риганът расте на много места в България. Събирането се извършва през юли, когато започва цъфтежа. През този период билката се набира със специална сила и съдържа голям процент полезни компоненти. Изсушете го на открито под навес или в добре проветриво помещение. Необходимо е директната слънчева светлина да не попада върху ригана.

Полезната сушена билка се съхранява в стъклен съд с плътно затворен капак на тъмно място. Пресните билки се съхраняват в хладилника. За да се запази свежо по -дълго, краката се увиват в мокра кърпа и се поставят в херметически затворен съд или в найлонов плик, той е здраво завързан. Основното в този процес е липсата на проникване на въздух. Това ще помогне за запазване на полезните свойства и представителен вид на растението за дълго време.

Лесно е да направите картофено пюре от прясно закупен или реколта риган, изсипете малко количество слънчогледово или зехтин върху получената маса и замразете на порции. Това ще помогне да се запази неповторимия вкус и всички полезни свойства на ригана непокътнати.

Преди да вземете риган, е задължително да проучите противопоказанията и да се уверите, че той няма да навреди на Вашето здраве. В някои случаи е най -добре да се консултирате с лекар.

Свържете се с нас и поръчайте Вашето масло от риган.

Ние сме фирма Боталайф България ЕООД с адрес гр. София, жк. Студентски град
ул. Акад. Йордан Трифонов 11. Обадете ни се: Телефон: 0888 813 511.

Риганът е уникално, здравословно растение с неописуем аромат и отлични лечебни качества.

Маслото от риган в традиционната медицина

Полезните свойства на етера се използват за лечение на заболявания. Риганът има силно стягащо и противовъзпалително действие и помага в борбата с вирусите и инфекциите.

Масло от риган при настинки

Можете да използвате масло от риган за симптоми на настинка. Такова лекарство носи добър ефект:

 • 200 мл вода се загрява до топло състояние;
 • добавете 6 капки риган етер;
 • пийте веднъж дневно между храненията.

При желание водата може да бъде заменена с портокалов сок при стайна температура. Лечението продължава 5 дни. Народно средство премахва хрема, насърчава отхрачването при кашлица и намалява температурата.

Какво включва услугата полиране на фарове

Полиране на фарове или кола маска: Каква е разликата

Някои хора смятат, че полиране на фарове и кола маската са един и същ процес и често ги използват взаимозаменяемо. В действителност те са различни.

Полирането на автомобили идва преди кола маска, а не обратното. Полирането включва използването на продукти, съдържащи абразиви, за да се изравнят несъвършенствата. Това гарантира, че няма да се запечата замърсители, след като се нанесе восък.

Но какво се буферира, може да попитате. Това идва преди полирането. Може би оттам идва объркването. Детайлистите поставят малко восък върху главата на буфера, за да улеснят процеса и да предотвратят повреда на повърхността на автомобила. Може би това е причината някои хора да мислят, че кола маската идва преди полирането.

Как да полирате фаровете си

Няма универсален метод за полиране на автомобили. Вашето ценно притежание се състои от различни материали, които изискват различни техники за полиране. Всеки материал се нуждае от специален продукт, който да разкрие красотата му и да засили блясъка му.

Хромните повърхности например трябва първо да бъдат изследвани, за да се установи дали е истински хром, покрит, боядисан или покрит. Трябва да се почисти старателно. Използвайте шайба под налягане, за да се отървете от прах от спирачките, бъгове, катран и други замърсители, ако почиствате хромирани колела. Като алтернатива можете да го почистите с пара. Полиране, полиране и восък за най -добри резултати.

Площите от алуминий могат да изглеждат скучни с течение на времето. Ето защо тя трябва да се полира и блести редовно. Само предпазна мярка: алуминият е по -мек от хрома, така че е необходимо допълнително внимание при детайлизирането му.

Пластмасовите повърхности се почистват и поддържат по -лесно. Но подобно на други материали, пластмасите могат да изглеждат скучни и безжизнени във времето, особено ако са били пренебрегнати. Трябва да го почистите старателно, да полирате с паста за зъби или продукти, специално създадени за пластмаси.

Полирането с електрически буфер следва същия процес. Но не забравяйте да използвате правилно полиращия автомобил, за да избегнете повреди по боята на колата си.

За най -добри резултати, защо не насрочите среща с нас тук, в Polirane.net.

Всички наши техници са обучени във всички аспекти на детайлирането на автомобили, включително полиране на автомобили. Опитайте нашата президентска услуга за подробни данни сега!

Кетъринг услуги – Поводи да поръчате професионални услуги

Какви услуги предоставя кетърингът

Що се отнася до списъка на предоставяните услуги, тук е необходимо да се подчертае високата адаптивност на кетъринг услугите към нуждите на клиентите.

Ето някои от основните услуги на „класическия“ комплексен кетъринг:

 • Разработване и съгласуване на менюто, като се вземат предвид формата, концепцията и продължителността на събитието, вкусовете на гостите и, разбира се, бюджетът. Изчисляване на разходите;
 • Готвене на храна според менюто;
 • Доставка на ястия в уговореното време до посочения адрес;
 • Отдаване под наем на съдове, мебели и оборудване (маси, барбекю и др.);
 • Сервиране на маса;
 • Управление на събития – от планиране до организиране;
 • Услуги на готвачи, сервитьори, бармани и др.

Формати за кетъринг на събития

Кетъринг компаниите не само предоставят кетъринг услуги, но и ги прилагат възможно най -креативно. При подготовката на определен празник специалистите се ръководят от конкретно събитие.

Поводи да поръчате кетъринг могат да бъдат:

 1. Рожден ден или друг личен празник. Кетърингът за рожден ден ще Ви позволи да планирате и проведете почивка от всякакъв мащаб, навсякъде и на най -високо ниво.
 2. Конференцията. Важен елемент от всяка конференция е почивка за кафе или обедна почивка. Кетърингът на конференцията щеВви позволи да организирате кафе пауза или обяд възможно най -професионално.
 3. Презентация. Отношението към нов проект или продукт зависи до голяма степен от това колко успешно е било представянето му. Кетърингът на презентацията от професионална кетъринг компания е гаранция, че събитието ще се проведе на най -високо ниво.
 4. Изложба. Услугата за кетъринг ще Ви помогне да организирате компетентно хранене за поканените на изложбеното събитие. Доставката на храна до изложбата се извършва, като се вземат предвид стила и темата на събитието.
 5. VIP кетъринг. Бизнес събитията на високо ниво изискват подходяща подготовка. Кетърингът за VIP лица предполага безупречност дори и в най -малките детайли.
 6. Сватба. Кетърингът за сватба е чудесен избор за съвременните млади двойки. Независимо от формата и мащаба на събитието, кетъринг компанията ще се превърне в надежден съюзник, който ще ви помогне да сбъднете мечтите си за перфектната сватба.
 7. Детски празник. Търсенето на помощ от професионалисти ще ви позволи да се отпуснете и да се насладите на почивката с децата си. Кетъринг услугите на детското парти ще помогнат събитието да бъде не само „вкусно“, но и възможно най -красиво и забавно.
 8. Завършване на гимназията. Кетъринг компания ще доставя абитуриентски ястия, независимо дали става въпрос за завършване на училище, детска градина или университет. Мястото може да бъде – банкетна зала, паркова зона, имение, яхта и т.н.

Кожени боксови ръкавици

Кожени боксови ръкавици са практични, издръжливи. Достатъчно е да прекалите, да ударите снаряда, периодът на износване на стоката се намалява. Има модели, изработени от изкуствена кожа. Вътре те са изработени от перфориран велур, но отстъпват на моделите от естествена кожа по отношение на тяхната издръжливост.

Пълнител за кожени боксови ръкавици

Преди време за пълнител се използваше конска коса. Производителите на пълнители за боксови ръкавици и оборудване използват различни техники и материали.

Боксовите ръкавици са пълни със слоеве от пяна или пяна. Вторият вариант ви позволява да запазите размера на ръкавиците независимо от теглото. Има модели против удари, те имат въздушна междина, която намалява силата на удара.

Ако моделът боксови ръкавици е пълнен с памучна вата, пълнителят се смачква, което прави удара тежък, а защитата за ръцете намалява. Изберете качествен пълнител. С руно вътре, допълнително се вмъква вложка от полиуретанова пяна. Последният материал осигурява пружинни свойства, предпазва ръцете от нараняване и намалява силата на удара. Подплатата е с различна твърдост, всичко зависи от модела на ръкавиците.

Подсилената китка при боксовите ръкавици е важна за намаляване на риска от нараняване. Специално импрегниране и добър обмен на въздух се грижат за състоянието на ръцете, създават допълнителна защита, предотвратяват разпространението на бактерии и предотвратяват вонята.

Допълнителни елементи към боксовите ръкавици

Маншетът е лента, която маншета. Тя може да бъде кожа или висококачествен изкуствен аналог. Този детайл фиксира ръцете по -силно, намалява вероятността от разместване.се увива около китката. Помнете характеристиките на материала на

Палецът трябва да е в естествено положение, сякаш стискате ръката си в юмрук. Укрепването на тъканта около палеца намалява риска от нараняване по време на битка или тренировка.

Обърнете внимание и на вида на фиксиране. Той може да бъде:

 • Връзката е плътно прилепване и максимално задържане на ръцете на спортиста. Няма да можете сами да завържете ръкавиците си.
 • Лесен за използване. Подходящ за начинаещи и търсещи качествено оборудване за тренировки.

Кожена дамска раница

Кожена дамска раница

Кожената раница: незаменимият аксесоар

Кожената дамска раница е много модерен избор при аксесоарите за жени. Можете да изберете малка раница, за да останете стилни, да изберете черен цвят за елегантна визия. Някои са изработени от велур, други от плат, а трети от естествена кожа. Те се открояват със своите текстури, но и със своите стилове. Този вдъхновяваш аксесоар може да се комбинира с всякакъв вид облекло, както за небрежната жена за небрежен външен вид, така и за бизнес дами. Кожената раница деликатно ще завърши визията ви!

Кожена дамска раница. Основна и многофункционална, кожената раница за жени е много ценен аксесоар. Ако често си позволявате да бъдете изпреварвани от времето по време на пътуванията си, това ще ви даде повече свобода и ще ви позволи да се движите, без да имате пълни ръце. Можете да хванете влака, автобуса или таксито си, без да се притеснявате, че ще загубите вещите си. Често с външен джоб, това е лесно достъпна чанта. Имате предимството да имате под ръка всичко необходимо, като същевременно знаете, че няма да ви бъдат откраднати. Някои модели имат и много вътрешни джобове, които ви дават гъвкавост да организирате вещите си по ваш вкус. Благодарение на този тип аксесоар ще се ориентирате по-бързо с многобройните отделения.

Кожената раница, съчетаваща стил и практичност

Кожената раница улеснява придвижването, но преди всичко може да се използва като ученическа чанта за жени точно като кожената чанта през рамо. Той е практичен, просторен и функционален. Това ще ви позволи да носите ежедневните си неща. Някои го използват като работна чанта, за да вземат своите преносими компютри, документи във формат A4 или дори подвързващи материали, а други просто да се освободят от тежестите си. Можете да намерите чанти с всякакви размери, които се адаптират към всички типове тяло: от мини раници до големи раници тип раници за любители на пътуванията. Съврременните модели се отличават не само с кройката си, но и с дизайна си и преди всичко с практичността си!