Основната част от шофирането с автомобил или мотоциклет за всеки шофьор е преминаването през населено място. По един или друг начин пътуванията по магистралите между градовете са еднократни истории, когато трябва да отидете в командировка или на почивка. Ето защо, като част от шофьорски курс, всяка автошкола трябва да научи бъдещите шофьори, как точно да шофират в градския цикъл. И въпросите за шофиране из града трябва да бъдат включени в списъка с изпитни въпроси по време на  шофьорския курсове.

Преди да тръгне на път в града, водачът трябва да знае основните правила на такова пътуване. Шофирането в градски условия има много сложности и това трябва да се вземе предвид.

Ще Ви кажем какви основни правила за шофиране в града трябва да знае начинаещият шофьор и ще дадем някои съвети на начинаещите шофьори:

  1. Осигурете си добра видимост преди да тръгнете с автомобила от мястото, където е паркиран той.
  2. Преди да тръгнете на път в града, трябва да се уверите, че видимостта е възможно най-добра.
  3. Точно от тук започва ученето. Всеки инструктор ще изисква от Вас да се подготвите преди тръгването.

Тук можем да дадем три основни съвета за шофьорски курсове:

1/Проверете дали всички стъкла на колата са чисти. В случай на замърсяване, е важно да махнете, затова не забравяйте да ги избършете. Видимостта е от първостепенно значение

2/Регулирайте огледалата, това за обратно виждане, също и страничните огледала. Огледалото за обратно виждане трябва да осигурява добра видимост зад автомобила, страничните огледала са регулируеми отстрани.

Преди да тръгнете да пътувате вечер или да тръгнете при лоши метеорологични условия, проверете работата на осветителните устройства. Уверете се, че габаритите, късите и дългите светлини работят, че са изправни. Също така – мигачите и аварийните светлини трябва да се проверяват преди всяко ново пътуване.

Шофьорски курсове – Проверката на осветителните устройства и огледалата е важна част от подготовката за градско шофиране, както за начинаещи, така и за опитни шофьори.

Три основни съвета за шофьорски курсове