Монтаж на видове интериорни врати

Как е по-добре да поставите интериорни врати – ляво или дясно отваряне, това ще зависи от дизайна и местоположението на апартамента. Също така е важно как да ги монтирате:

  • отваряне навътре;
  • с отвор към външната страна на стаята.

Тук трябва да помислите дали стаята е голяма или малка и как са разположени стените, къде са ключовете за осветление. Отварянето на крилото отвътре в малка стая, като килерче, предотвратява добрия достъп до инвентара.

Информация и контакт с нас: Феникс Корект. гр.София, ул.“Г.С.Раковски 29″. Свържете се на: +359 877 300 789.

Като махало или люлеещи се интериорни врати

Те се отварят едновременно както навътре, така и навън от стаята. Те често се наричат ​​„каубой“, както в популярните уестърни. Повечето от тези модели са двучерупчести. Много често се използват в индустрията, търговията, офисите. Те могат да бъдат намерени и в помещенията на заведения за обществено хранене и в частни домове.

Плъзгащи се интериорни врати

Както подсказва името, тази опция се отваря от едната страна, следвайки специално ръководство. Те са много стилни, модерни и могат да придадат характер на интериора. Разбира се, те не могат да се поберат в тесен коридор, но в спалня или в кухня с приличен размер ще работят добре.

Основните ограничения на инсталирането на тази опция са свързани преди всичко с пространството, от което се нуждае такава конструкция. Когато решавате кои интериорни врати да изберете, можете да инсталирате плъзгащи се врати само ако имате свободна стена. Умножете ширината на отвора по две и разберете колко свободна стена ви е необходима, за да ги монтирате.

Трябва да се отбележи, че плъзгащият се вариант на интериорна врата е вписва идеално в малки стаи, при условие че са достатъчно широки. Трябва да запомните обаче, че подобно решение ще диктува специфичния интериорен дизайн на вътрешното пространство.

Плъзгащата се опция се използва и като вид подвижна преграда, например в студиа за отделяне на зоната за спане от хола или като врати за гардероб.

 

Монтаж на видове интериорни врати