Ценни приложения на маслото от риган

Лесно е да приготвите самостоятелно полезно растение, риганът расте на много места в България. Събирането се извършва през юли, когато започва цъфтежа. През този период билката се набира със специална сила и съдържа голям процент полезни компоненти. Изсушете го на открито под навес или в добре проветриво помещение. Необходимо е директната слънчева светлина да не попада върху ригана.

Полезната сушена билка се съхранява в стъклен съд с плътно затворен капак на тъмно място. Пресните билки се съхраняват в хладилника. За да се запази свежо по -дълго, краката се увиват в мокра кърпа и се поставят в херметически затворен съд или в найлонов плик, той е здраво завързан. Основното в този процес е липсата на проникване на въздух. Това ще помогне за запазване на полезните свойства и представителен вид на растението за дълго време.

Лесно е да направите картофено пюре от прясно закупен или реколта риган, изсипете малко количество слънчогледово или зехтин върху получената маса и замразете на порции. Това ще помогне да се запази неповторимия вкус и всички полезни свойства на ригана непокътнати.

Преди да вземете риган, е задължително да проучите противопоказанията и да се уверите, че той няма да навреди на Вашето здраве. В някои случаи е най -добре да се консултирате с лекар.

Свържете се с нас и поръчайте Вашето масло от риган.

Ние сме фирма Боталайф България ЕООД с адрес гр. София, жк. Студентски град
ул. Акад. Йордан Трифонов 11. Обадете ни се: Телефон: 0888 813 511.

Риганът е уникално, здравословно растение с неописуем аромат и отлични лечебни качества.

Маслото от риган в традиционната медицина

Полезните свойства на етера се използват за лечение на заболявания. Риганът има силно стягащо и противовъзпалително действие и помага в борбата с вирусите и инфекциите.

Масло от риган при настинки

Можете да използвате масло от риган за симптоми на настинка. Такова лекарство носи добър ефект:

  • 200 мл вода се загрява до топло състояние;
  • добавете 6 капки риган етер;
  • пийте веднъж дневно между храненията.

При желание водата може да бъде заменена с портокалов сок при стайна температура. Лечението продължава 5 дни. Народно средство премахва хрема, насърчава отхрачването при кашлица и намалява температурата.

Маслото от риган в традиционната медицина