Тоалетната се отнася до водопроводно оборудване, което съдържа приемник за отпадни води и отива в извита тръба. Изходът на къдравата тръба е свързан към канализационната линия. Завойът на изпускателната тръба присъства с причина – благодарение на това дизайнерско решение се създава водна брава, която е бариера и предотвратява навлизането на токсични канализационни газове в апартамента.

Независимо от това как протича работата на тоалетната, винаги има определен риск от запушване в тоалетната. Огъванията са проблемна област, тъй като възможността за запушване в огъната тръба е няколко пъти по-голяма, отколкото в прав участък. Най-често този проблем възниква в стари тръби, изработени от чугун. Чугунните тръби са покрити с различни солни или органични отлагания с течение на времето, което води до стесняване на хлабините в тях. Това стесняване се случва, докато системата е напълно включена.

Съвет! Преди извършване на почистващи работи се препоръчва да се определи локализацията на блокирането.

В допълнение към органичните и химичните отлагания е възможна и друга опция, когато при натрупването на чужди предмети се образува кръвен съсирек в тръбата. Натрупването на боклук в завоя на тоалетната често води до факта, че е необходимо да се извърши пълна подмяна на старото водопроводно оборудване.

Методът на почистване на запушване на тръбата в тоалетната. Основните видове блокировки на тоалетната:

  • Органичният;
  • „Тромб“ на дребни предмети;
  • блокиране на големи предмети.

Най-често срещаният вид запушване на тоалетна тръба е органичен. Събира се постепенно през голям период от време и стеснява прохода, предотвратявайки нормалното изхвърляне на изпражненията. При такива блокажи като правило се използват различни химически агенти, които разтварят органичния корк.

Химикалите, които могат да бъдат намерени в почти всеки магазин, се продават в различни версии:

  • течност;
  • мъниста;
  • прах.

На второ място по честота на запушване на тоалетната тръба е влизането на малки предмети в нейния лумен. Тя може да бъде всичко – остатъци от тоалетна хартия, хранителни отпадъци и всякакъв друг боклук. Борбата срещу подобни блокажи с помощта на химикали няма да доведе до резултат. В този случай те обикновено се опитват да премахнат блокирането с бутало. Това устройство се справя със запушването с малки отломки.

Ако обаче тоалетната е запушена в резултат на по-големи предмети: парцали, строителни отломки и други подобни, буталото едва ли ще помогне тук. В този случай ще трябва да използвате друга техника за почистване и отпушване на канали – с помощта на специален кабел.

Когато има запушване на тръбата в тоалетната