Вземете решение за материала на килима, от който е изработен!

Сега килимите се правят от десетки материали, като основното разделение е:

  • естествени
  • синтетични

За нас, заповядайте в нашите магазини, фирма Тонинекс ООД, адрес: София, бул. Христо Ботев, № 92. Обадете ни се: 888249719.

Първите са неизменно луксозни и имат всички предимства от естествен произход: естественост, приятна текстура и автентичност. Това са овча вълна, коприна и памук.

Последните са практични и хипоалергенни. Например акрил или полиестер.

И тогава има ново поколение материали, които съчетават красотата и тактилната нежност на природата с трайността. Те са направени от естествени влакна, използвайки химически и механични обработки. Това са най-екологичните материали до момента, органично чисти и безопасни. Те включват модал, тенсел, евкалипт и бамбукова коприна.

Всички сме ги анализирали подробно в статията „Съвременни материали в килимите. Незадължително ръководство „- прегледайте го преди да купите!

Защо е важно да се обърне внимание на материала на килима?

В допълнение към имотите, от които се нуждаете, той ще добави специална атмосфера към интериора. Всеки материал има своя собствена енергия и тактилност. Докосването на вълна, коприна или коприна ще ви даде напълно различни усещания – и е важно да изберете най-приятното.

Освен това материалът ще подчертае текстурата на мебелите и подовете.

Между другото, ако имате красив дървен под, не се страхувайте да го „скриете“ с килим. Текстурата на дървото се възползва само от това, че е съседна на правилно подбран килим, запълва се с нови цветове и става още по-благородна.

Когато избираме килим за интериор, нашите декоратори винаги вземат предвид сянката и текстурата на пода, така че полученият ансамбъл да изглежда перфектно. В резултат на това ще получите стилен интериор и целия комфорт, който един килим може да даде.

Още съвети за избора на килим, ще намерите в следващите ни статии. Четете, ние сме на Ваше разположение.

Защо е важно да се обърне внимание на материала на килима?